Плащане, гаранции и рекламации

Плащането в Spestestveno.bg се извършва чрез:


наложен платеж - при доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера.


Всяка първа онлайн поръчка, за която е избран начин на плащане „чрез наложен платеж”, се потвърждава от нас по телефона до 24 часа. Доставката се извършва чрез куриери на Еконт Експрес до посочения от клиента адрес или до офис на куриерската фирма. Срокът за доставка е от 1 до 14 работни дни след потвърждаване на поръчката. Дължимата сума се плаща на куриера в момента на получаване на стоката. Направени поръчки в събота и/или неделя се потвърждават най-късно в понеделник. Спестествено.бг ЕООД си запазва правото в случай на забава извън горе упоменатия срок да уведоми клиента своевременно. В случай на такова забавяне, Спестествено.бг не дължи неустойки.


банков превод – по сметка на „Спестествено.бг” ЕООД BG30 UNCR 7000 1522 3880 49


При избиране на начин на плащане „банков превод” издаваме проформа фактура и след превеждане на дължимата сума по посочената наша сметка изпращаме пратката на посочения от клиента адрес.


PayPal


„Спестествено.бг” ЕООД приема плащане чрез системата на PayPal само, когато персоналните данни в момента на извършване на заплащането - име и фамилия, е-мейл, адрес за доставка – съвпадат с данните на клиента, който е направил онлайн поръчката в магазин Spestestveno.bg. При неспазване на тези условия си запазваме правото да анулираме онлайн поръчката.


Кредитна/дебитна карта


ePay.bgГаранционно обслужване


„Спестествено.бг” ЕООД разполага с гаранционен сервиз на закупените от онлайн магазина стоки. При проблеми, моля свържете се с нас. Гаранцията на стоките продавани в Spestestveno.bg е 1 (една) година.


Извънгаранционни ремонти се извършват само с предварителното съгласие на клиента. Ние отговаряме за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, съгласно Закона за защита на потребителите.

Стокова разписка и касова бележка се прилага към всяка пратка.


Условия за връщане на продукт. Рекламации


На основание чл. 50 ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на: приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на последната стока.


Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че задължително са изпълнени следните условия:


оригиналната опаковка на стоката да не е отваряна в т.ч. да не е нарушена целостта на поставените върху опаковката защитни стикери.


потребителят е предоставил на „Спестествено.бг” ЕООД копие от оригиналната фактура или копия от оригиналната касова бележка, придружена от съответната стокова разписка.


Ако искате да върнете продукт или продукти, закупени от Spestestveno.bg, трябва да се свържете с нашия екип, да попълните формуляр за рекламации и да получите инструкции как да върнете продукта, който желаете да върнете или замените. Връщането на продукти, независимо от причината за тяхното връщане, става чрез куриерска фирма.


Продуктите, които имат механични повреди или следи от употреба, не могат да бъдат връщани или заменяни.


Разходите за доставката на върнати или заменени продукти, са за сметка на клиента.


В случай, че сте получили грешен продукт, разходите за доставката на продукта, който връщате и повторното изпращане на правилния продукт, са за сметка на Spestestveno.bg.


В случай на получаване на продукт в различен цвят, от този, който сте поръчали, Вашият продукт ще бъде заменен за наша сметка. Това не се отнася до случаите, когато разликата в цвета се дължи на изменения в цветовете и техните нюанси заради Вашия дисплей, зрение или възприятия - снимките на продуктите, на Spestestveno.bg, са на реалните продукти, които се изпращат за доставка.


Потребителят има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока съгласно чл.125 и чл.126 от ЗЗП когато тя му е доставена при едно от следните условия:


Доставената стока явно не съответства на заявената за покупка и това може да се установи чрез обикновения й преглед.


Цената, която потребителят следва да заплати за стоките, не съответства на дължимата цена.


При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката. Клиентът има право да заяви подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка. В този случай е необходимо да заяви желанието си писмено на e-mail: shop@spestestveno.bg или устно на телефон +359 885 44 25 41, в срок не по-дълъг от 14 работни дни.


Няма право на рекламация лице, което се явява трета страна при получаването на пратката и не е основния платец по нея.