Условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Уважаеми клиенти,

Моля, запознайте се внимателно с общите условия, публикувани по-долу, преди да използвате уебсайта Spestestveno.bg.

Ако го използвате, се смята, че приемате и сте съгласни с общите условия.


Spestestveno.bg е интернет страница, която представлява търговски център за електронна търговия, чиито създател и собственик е „Спестествено.бг” ЕООД. Spestestveno.bg предлага през интернет мрежата по индивидуална поръчка на клиента, мобилни телефони и аксесоари на реномирани производители.


Общи условия

Общите условия, съгласно които „Спестествено.бг” ЕООД предоставя услуги чрез онлайн магазина Spestestveno.bg обвързват всички потребители.

Потребителят се съгласява изцяло да приеме и ползва настоящите Общи условия със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра обслужващ Spestestveno.bg или чрез заплащане на стоки, предлагани от него,

Съгласно Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и Закона за защита на потребителите (ЗЗП) онлайн магазинът Spestestveno.bg е длъжен да ви предостави безпрепятствен, пряк и постоянен достъп до следната информация:

- Име и адрес на фирмата – „Спестествено.бг” ЕООД, адрес: София, ул. „Бачо Киро” № 57, ет. 2.

- Данни за кореспонденция – телефон за връзка +359 885 44 25 41; e-mail: shop@spestestveno.bg

- Bсички цени, посочени в уебсайта Spestestveno.bg, са обозначени по ясен и разбираем начин и са с включен ДДС. Стойността на разходите за доставка НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цените на стоките.

- Държавният орган, който осъществява контрол върху дейността на онлайн магазин Spestestveno.bg е Комисията за защита на потребителите.

- Основната информация и характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.

- Начините за доставка и плащане са описани подробно в страницата „Доставка и начин на плащане”.

- Плащането на стоките е съобразено с чл. 93 ал. 1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.


Промяна на цени/характеристики на продукти

Всички цени, посочени в Spestestveno.bg са с включен ДДС и не включват цена за доставка!


„Спестествено.бг” ЕООД си запазва правото да променя цените в уебсайта Spestesveno.bg без предварително да уведомява своите потребители, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на предлаганите стоки. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация, както и промяна на дизайна на продуктите. При разлика между актуалната и обявената цена, клиентът ще бъде уведомен своевременно по телефон и/или имейл.


При допуснати технически грешки в публикуването на уебсайта Spestestveno.bg, "Спестествено.бг” ЕООД си запазва правото да откаже изпълнението на поръчка/и и не дължи обзещетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива. Потребителят може да откаже своята поръчка, но ако това се случи след като поръчката е вече изпратена, клиентът дължи обезщетение в рамките на извършените транспортни и куриерски разходи.

Съобщението за намалени цени се прави по видим и разбираем начин за потребителите.

Всяка първа онлайн поръчка, за която е избран начин на плащане „чрез наложен платеж”, се потвърждава от нас по телефона до 24 часа. Доставката се извършва чрез куриери на Еконт Експрес до посочения от клиента адрес или до офис на куриерската фирма. Срокът за доставка е от 1 до 14 работни дни след потвърждаване на поръчката. Дължимата сума се плаща на куриера в момента на получаване на стоката. Направени поръчки в събота и/или неделя се потвърждават най-късно в понеделник. Спестествено.бг ЕООД си запазва правото в случай на забава извън горе упоменатия срок да уведоми клиента своевременно. В случай на такова забавяне, Спестествено.бг не дължи неустойки.

Възможно е част от информацията, публикувана в Spestestveno.bg, да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента на поръчка. За повече информация за наличността на даден продукт/и може де се свържете с нас на посочените координати за връзка.


Ограничение на отговорността

Spestestveno.bg, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети (включително щети от пропуснати ползи), от загуба на информация или други произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този уебсайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Spestestveno.bg за възможност да възникнат такива вреди.


В случай, че използването на този уебсайт или материали от него, доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизирно обслужване или поправка на стоки, вие поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.


Защита на личните данни на потребителите

„Спестествено.бг” ЕООД е регистриран администратор на лични данни, съгласно действащото законодателство и се задължава да защитава предоставената от вас информация по време на регистрацията ви в уебсайта Spestestveno.bg.


Личните данни, получени от Spestestveno.bg при регистрацията, ще бъдат използвани единствено и само с цел обслужване на потребителите, включващо приемане и изпълнение на поръчки и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката.


Подадените от вас лични данни са конфиденциални и няма да бъдат предоставяни на трети страни, с изключение на куриерската фирма, която ще обслужи вашата заявка.


Поръчка, доставка и начин на плащане

Spestestveno.bg приема поръчки 24 часа в денонощието, 7 дни седмично.


Плащането се извършва чрез:


- наложен платеж - при доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера.


Всяка първа онлайн поръчка, за която е избран начин на плащане „чрез наложен платеж”, се потвърждава от нас по телефона до 24 часа. Доставката се извършва чрез куриери на Еконт Експрес до посочения от клиента адрес или до офис на куриерската фирма. Срокът за доставка е от 1 до 14 работни дни след потвърждаване на поръчката. Дължимата сума се плаща на куриера в момента на получаване на стоката. Направени поръчки в събота и/или неделя се потвърждават най-късно в понеделник. Спестествено.бг ЕООД си запазва правото в случай на забава извън горе упоменатия срок да уведоми клиента своевременно. В случай на такова забавяне, Спестествено.бг не дължи неустойки.


- банков превод – по сметка на „Спестествено.бг” ЕООД BG30 UNCR 7000 1522 3880 49


При избиране на начин на плащане „банков превод” издаваме проформа фактура и след превеждане на дължимата сума по посочената наша сметка изпращаме пратката на посочения от клиента адрес.


- PayPal


„Спестествено.бг” ЕООД приема плащане чрез системата на PayPal само, когато персоналните данни в момента на извършване на заплащането - име и фамилия, е-мейл, адрес за доставка – съвпадат с данните на клиента, който е направил онлайн поръчката в магазин Spestestveno.bg. При неспазване на тези условия си запазваме правото да анулираме онлайн поръчката.


Кредитна/дебитна карта


ePay.bg


Отстъпки

Отстъпките и промоциите в Spestestveno.bg се извършват посредством промо кодове, ваучери за отстъпки специални игри в социалните мрежи и други. Условията на всяка форма на отстъпка или промоция се обявяват на видимо място в сайта. Всички текущи кампании за отстъпки и промоции се обявяват своевременно на Spestestveno.bg


Условия за безплатна доставка

Доставките са безплатни на територията на Столична голяма община.


Отговорност при доставката

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разноски са за наша сметка. Във всички останали случаи, последващо изпращане на пратката се извършва за сметка на клиента.


Условия за допустимо забавяне на доставката

Изпълнението на поръчката може да бъде забавено поради някоя от следните причини:


 - липса на наличност на поръчаната стока;


- неуспешно плащане от страна на потребителя;


- грешен или непълен адрес за доставка или телефон за контакт с потребителя.


Спестествено.бг ЕООД се задължава да уведоми клиентите в случай на забава извън срока за обявена доставка. Спестествено.бг ЕООД не носи отговорност за забавяне извън упоменатия срок при наличие на някое от гореспоменатите условия.

Условия за връщане на продукт. Рекламации

На основание чл. 50 ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на: приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на последната стока.

Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че задължително са изпълнени следните условия:

оригиналната опаковка на стоката да не е отваряна в т.ч. да не е нарушена целостта на поставените върху опаковката защитни стикери.

потребителят е предоставил на „Спестествено.бг” ЕООД копие от оригиналната фактура или копия от оригиналната касова бележка, придружена от съответната стокова разписка.

Ако искате да върнете продукт или продукти, закупени от Spestestveno.bg, трябва да се свържете с нашия екип, да попълните формуляр за рекламации и да получите инструкции как да върнете продукта, който желаете да върнете или замените. Връщането на продукти, независимо от причината за тяхното връщане, става чрез куриерска фирма.

Продуктите, които имат механични повреди или следи от употреба, не могат да бъдат връщани или заменяни.

Разходите за доставката на върнати или заменени продукти, са за сметка на клиента.


В случай, че сте получили грешен продукт, разходите за доставката на продукта, който връщате и повторното изпращане на правилния продукт, са за сметка на Spestestveno.bg.


В случай на получаване на продукт в различен цвят, от този, който сте поръчали, Вашият продукт ще бъде заменен за наша сметка. Това не се отнася до случаите, когато разликата в цвета се дължи на изменения в цветовете и техните нюанси заради Вашия дисплей, зрение или възприятия - снимките на продуктите, на Spestestveno.bg, са на реалните продукти, които се изпращат за доставка.


Потребителят има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока съгласно чл.125 и чл.126 от ЗЗП когато тя му е доставена при едно от следните условия:


- Доставената стока явно не съответства на заявената за покупка и това може да се установи чрез обикновения й преглед.


- Цената, която потребителят следва да заплати за стоките, не съответства на дължимата цена.


- При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката. Клиентът има право да заяви подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка. В този случай е необходимо да заяви желанието си писмено на e-mail: shop@spestestveno.bg или устно на телефон +359 885 44 25 41, в срок не по-дълъг от 14 работни дни.


Няма право на рекламация лице, което се явява трета страна при получаването на пратката и не е основния платец по нея.


Гаранционно обслужване

„Спестествено.бг” ЕООД разполага с гаранционен сервиз на закупените от онлайн магазина стоки. При проблеми, моля свържете се с нас. Гаранцията на стоките продавани в Spestestveno.bg е 1 (една) година.

Извънгаранционни ремонти се извършват само с предварителното съгласие на клиента. Ние отговаряме за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, съгласно Закона за защита на потребителите.

Стокова разписка и касова бележка се прилага към всяка пратка.


Интелектуална собственост

Съдържанието на уебсайта Spestestveno.bg, неговият дизайн, текст, домейн, графика, лого, снимки и изображения,  аудио- и видеофайлове , са собственост на „Спестествено.бг” ЕООД.


Потребителите и клиентите на уебсайта Spestestveno.bg ИМАТ ПРАВО да ползват всички услуги, които са предоставени в уебсайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на „Спестествено.бг” ЕООД или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите, публикувани на уебсайта.


Потребителите и клиентите, които имат достъп и използват уебсайта Spestestveno.bg НЯМАТ ПРАВО:


за препродажба или друга форма на търговско използване на този уебсайт или неговото съдържание;

да възпроизвеждат, копират, продават, препродават, дублират или по друг начин да използват с търговска цел уебсайта Spestestveno.bg и всяка част от него, без изрично писмено съгласие на „Спестествено.бг” ЕООД;

да използват логото или публикуваните в уебсайта авторски снимки и видеоматериали, собственост на „Спестествено.бг” ЕООД, без изрично писмено съгласие на „Спестествено.бг” ЕООД;

да събират или използват списъци, описания и цени на продукти, които се предлагат от Spestestveno.bg;

да правят копие на този уебсайт или неговото съдържание.